20.7.09

Kingolotto - scam bedrog of fantastische site?

Kingolotto doorgelicht

Vandaag heb ik kennis gemaakt met iets wat al een tijdje blijkt te bestaan: een online lotterij: Kingolotto. Eerst stond ik er nogal sceptisch tegenover: hoe kan dat nu, kans maken om online geld verdienen met een lotterij? In het echt met de lotto spelen en 6 juiste cijfers raden, daar betaal je veel geld voor, en het levert je vaak niets op! Hieronder vindt u mijn objectieve verslag.

Omdat ik het op het eerste zicht niet vertrouwde (er bestaan namelijk heel wat dergelijke scamsites, die mooie dingen beloven maar er uiteindelijk niets van waarmaken-) heb ik eerst wat gegoogled onder de zoekterm 'Kingolotto'. Ik kwam er onder andere op een Belgisch forum waar toch al enkele leden gratis DVD's en boeken opgestuurd kregen via die online loterij. (Al beweerden er enkelen dat het gemiddeld 2 maanden duurde eer je die toegezonden kreeg) Maar zoals ik al dacht, nog niemand die 'het grote lot' had gewonnen.

Hoe werkt kingolotto?

De site is een .nl site, maar toegankelijk voor zowel Belgen als Nederlanders. De site bestaat overigens in verschillende landen: er zijn namelijk ook een .CO.UK en .FR domeinnaam. Het is de bedoeling dat je iedere dag 10 lottoformulieren invult. (Je kan er natuurlijk ook minder invullen.) Dit is volledig gratis. Je pikt 6 nummers uit, van 1 tot 49. Vervolgens moet je op een reclamebanner klikken.

Even terzijde, ik vraag me af of dit wel ethisch is. Want geef toe, je klikt op die banner, dan wordt je lottoformulier door kingolotto gevalideerd en vervolgens opent de site van die banner. Maar het enige wat je doet (althans, ik toch) is die site vlug sluiten en een nieuw formulier invullen. Die adverteerders van die banner moeten dan ondertussen wel geld betalen aan kinglotto, wellicht per klik.

Op deze manier behaalt Kingolotto zijn inkomsten en zo kunnen ze die gratis prijzen (iphones, multimediasets twv. 5000 EUR weggeven. Ik hoop toch dat die adverteerders weten dat die banners op kingolotto terechtkomen en dat daar louter op geklikt wordt omdat er geen andere manier bestaat om je lottoformulier te valideren... Maar dat zal wel, en Kingolotto zal wel speciale tarieven hanteren, anders zouden er naar mijn mening weinig adverteerders met hen in zee gaan.

Wat krijg je en kan je winnen?

Elke dag wordt dan de winnende cijfercombinatie uitgeloot. Heb je die cijfercombinatie juist op een van je 9 eerst ingevulde formulieren, dan krijg je kortingbonnen ter waarde van maar liefst 2500 EUR. Heb je de winnende cijfercombinatie met je laatst gevalideerde formulier (het tiende), dan win je een High-Tech pakket van maar liefst 5000 EUR. Natuurlijk is die kans zo klein als de echte Lotto winnen, dus daar zou ik me niet door laten verleiden. Wat veel interessanter is, is het feit dat je ook prijzen kunt krijgen indien je niet alle 6 je cijfers correct hebt. Heb je 5 cijfers juist, dan krijg je een cadeaubon ter waarde van 40 EUR of 20 EUR. Heb je één tot 4 cijfers juist, dan krijg je kinglottopunten. En dit is naar mijn mening de moeite. Laatst deed ik mee, en haalde ik 120 kingolottopunten. Eenmaal ik een groot bedrag heb, kan ik die inruilen voor leuke cadeaus waaronder dvd’s, computerspelletjes, boeken of een MP3 speler. Af en toe zijn er ook speciale trekkingen. Je kan je kingolottopunten dan inruilen voor een deelname aan een speciale tombola, waarmee je bijvoorbeeld 5 Iphones kan winnen.

Voor 150.000 punten kan je bijvoorbeeld gratis een ipod shuffle laten opsturen.

Is het allemaal echt?

Ik ben vrij zeker van wel. Met zekerheid kan je zoiets natuurlijk niet garanderen, maar ik denk niet dat Kingolotto met opzet combinaties kiest die niemand heeft ingevuld op z'n formulier. De kans dat je het high-tech pakket wint is namens zo klein, dus waarom zouden ze? Nog een reden waarom kingolotto geen bedrog is: er staat wel degelijk een Nederlands adres op waartoe je je kan melden, alsmede een emailadres indien je vragen hebt. Ik heb het opgezocht via Google maps en het blijkt gelukkig niet om een nepadres te gaan, het bestaat wel degelijk!

Conclusie: is het de moeite?

Jazeker. Maar het hangt van je ingesteldheid af. Je moet niet rekenen op overdreven superprijzen - daarvoor is de kans net zoals met de echte Lotto bijzonder klein. Echter, als je veel tijd hebt en het ziet zitten om elke dag 10 Lottoformulieren in te vullen, kun je sparen voor mooie prijzen. Mijn onderzoek heeft uitgewezen dat deze ook effectief worden verzonden naar je adres, al duurt het enige tijd eer je je cadeau ontvangt. En wie weet, haal je toch die superprijs binnen... Het is een mooie site voor zowel Belgen als Nederlanders én jong en oud! Jezelf gratis lid maken van Kingolotto kan ik dus zeker aanraden!

21 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste,

Mijn vriending heeft laatst alle 6 cijfers goed op het 10de formulier wat inhoud dat zei dus de auto gewonnen heeft.

In een inderzoek naar de echtheid kwam ik onder andere bij u terecht. Ik houd u op de hoogte!

Met vriendelijk groet,

Jan Mork

Webmaster Internetgids zei

Bedankt voor uw reactie! Wat een fantastisch nieuws voor u. Ik hoor graag uw verder ervaring met Kingolotto en de gewonnen auto op deze pagina!

Anoniem zei

Goedenmorgen,

Ben benieuwd hoe lang het duurt voor de auto er is. Hoop dat hij echt komt.
Ik heb op 13 augustus Kingopunten ingeruild tegen een dvd. Helaas heb ik tot nu toe nog niets ontvangen en ik lees ook nergens op de site hoe lang het duurt voordat het opgestuurd wordt.
In bovenstaand stuk lees ik dat er een e-mailadres op de site staat. Helaas heb ik deze nog niet kunnen vinden, want ik wil graag weten wanneer de dvd komt.

Doortje

Webmaster Internetgids zei

Beste doortje,

Ik kijk ook erg uit om een berichtje te horen van Jan Mork wiens vriendin de auto heeft gewonnen.

Ivm een adres van Kingolotto heb ik het ook nog snel even opgezocht:

http://www.kingolotto.nl/reglement.php?idRules=2
--> helemaal onderaan staat een adres in Nederland

http://www.kingolotto.nl/contact.php
--> hier kunt u hen een email sturen via een formulier

Als er nog winnaars zijn van Kingolotto mogen die hier altijd reageren.

Anoniem zei

Nou, ik ben benieuwd hoe het met de gewonnen auto staat.
De dvd waarvoor ik 13 augustus (morgen zes weken geleden) Kingopunten heb ingeruild, is nog steeds niet gekomen. Ik heb Kingolotto gemaild, maar krijg geen enkele reactie...

Anoniem zei

Ik heb dus 13 augustus punten ingeruild voor een dvd. Dat is vandaag 4 maanden geleden. Nog steeds niets gekregen. Ik heb contact met kingolotto opgenomen, als twee keer. Maar ik hoor helemaal niets. Jammer hoor. IS DIE AUTO WEL ECHT GEKREGEN???

Webmaster zei

Beste anoniem, dat is een spijtige zaak. Ik wacht ook al een lange tijd tot de persoon die de auto heeft gewonnen terugreageert op deze pagina, hij had dit nogtans beloofd. Ofwel is hij lekker aan het genieten van z'n nieuwe wagen, ofwel is er iets ergs met hem gebeurt. Dat u de dvd niet krijgt is hoogstmerkwaardig. Ik ben er zeker van dat Kingolotto schandalig rijk wordt door iedereen die dagelijks op die advertenties klikt. Ze zouden dan toch wat inspanningen mogen doen naar hun leden toe! (Al hebben ze er waarschijnlijk genoeg en kunnen ze dergelijke zaken permiteren).

Anoniem zei

Tja, ook ik wacht al ruim 3 maanden op mijn bestelde dvd. Heb ook al gemaild; geen eractie. Ben bang dat die "winnaar" van de auto ook nog steeds zit te wachten op zijn prijs.

Anoniem zei

Ik heb ook al veel prijzen besteld en ontvangen. 1X kwam een dvd niet aan en heb na reactie via hun website een andere gekregen.

Ze hebben onlangs (tussen september en december 2009) een andere pakjesdienst. Nu heb ik reeds een dvd ontvangen uit Frankrijk...

Groeten

Anoniem zei

het is fake

ik heb nog geen enkele prijs gekregen en ik wacht al maanden

Anoniem zei

uit België,

Heb vorig jaar punten ingewisseld voor DVD, en heb die toch gekregen na 5tal weken (was vakantieperiode, zou het dan misschien rustiger zijn?)

Anoniem zei

Beste ik speel al twee jaar met Kingolotto mee, nog nooit iets interresants zelfs helemaal niks gewonnen! Ik heb de deze week al mijn laatste gespaarde 12.000 punten ingezet op een tombola "camcorder" .. dit was dus ook niets, het gevolg ik ben er nu mee gestopt ... In héél dit spelleke van Kingolotto is er maar een winnaar dat is Kingolotto zelf, zij krijgen afliate rechten, en geld per verkocht product die je op hun banners aanklikt. Het zou mij zelfs niet verwonderen dat ze ook per klik enkele centen overhouden, Ik noem dit geen oplichting, wel handig gebruik makend van de banners pay per klik, waar zij hun winst uithalen.

Anoniem zei

Ik heb 1x een cd-rom besteld van mijn punten en gewoon netjes gekregen. Het duurde inderdaad wel wat lang maar uiteindelijk kwam de cd-rom gewoon binnen.

we zien wel zei

heb me vandaag 15 april ingeschreven voor kingolotto.

Denk dat het wel echt is, ze verdienen namelijk aardig wat aan de adverteerders etc...

De meeste cadeaus die je kan bestellen voor punten zijn echte prullen die je in de winkel voor enkele slechts enkele euros zelf kan kopen.

En de prijzen zoals een auto die zullen nooit door iemand gewonnen of ontvangen worden.

Anoniem zei

Ik heb vorig jaar punten ingewisseld tegen een dvd. Heb deze dvd ook ontvangen binnen 2 mnd. Ook een paar balpoints ontvangen. Voor mij is deze GRATIS loterij in orde.

Anoniem zei

Wees gerust, de site is ECHT. Althans voor wat de prijzen betreft die je met de punten kan bekomen; in een uithoekje las ik ergens dat dat 8 weken kan duren, maar in de praktijk duurt het meestal niet zo lang. En als er een probleem is, kan je gerust mailen: als je probleem ernstig is, krijg je heus wel antwoord. Dus dat ziet er allemaal wel kits uit.
ALLEEN: Je moet zo verdomd lang (elke dag!) sparen (spelen) alvorens je zeg maar een dvd-tje kan winnen, dat het sop de kolen niet waard is: reken maar op 10 maanden voor je voldoende punten hebt verzameld...

ClickWin zei

Hallo mensen,

Begin deze maand zijn wij met een verbeterde (Nederlanse) gratis loterij gestart, dat is ClickWin.nl Wij denken gezien jullie ervaringen dat jullie hieraan een hoop plezier kunnen beleven.

Bij ClickWin verloten we elke week gegarandeerd 1000 euro + extra prijzen. Wij doen niet aan lotnummers of prijzen waarvan je niet weet of/wanneer ze vallen. Prijzen worden uiteraard altijd uitbetaald, daar wordt op toegezien.

We verloten wekelijks ook vele extra prijzen zodat je een grote kans hebt om elke week iets te winnen. Meespelen is simpel: door het klikken op 1 banner en het beantwoorden van enkele enquetevragen kun je wekelijks meespelen.

Wij zitten gewoon in Nederland en hebben duidelijke contactgegevens.
Vorige week hebben we de eerste foto van een hoofdprijs winnaar van €1000 mogen plaatsen.

Je kunt ons vinden op www.clickwin.nl. Het lijkt ons leuk als jullie het uitproberen!

Met vriendelijke groet,
Jiri van Hintum

achiel verbist zei

tip van de dag : iets te winnen.

als het er op aankomt dan vragen ze uw gsmnummer in te tikken als volgt :

04/ dat staat er al

daarachter uw nummer

en dat lukt NNOIT NOOIT NOOIT

Anoniem zei

Wellicht is het een idee voor diegene die de auto heeft gewonnen en nog niets heeft ontvangen aangifte te doen bij de politie of een advocaat in te schakelen en in noodgeval een brief aan de afdeling marketing van de banners te schrijven, met de melding dat de website die zij sponseren de afspraken niet nakomt.

Sterkte

Anoniem zei

Hallo,

Ik heb 1 x mijn punten ingewisseld voor een pennetje met Kingolotto erop.
Ik had nu punten voor een bol.com waardebon van 2 euro,ze stuurden een oude,al gebruikte code.Dat zei bol.com,toen ik de code wilde gebruiken.Reactieformulier ingevuld wacht nog op antwoord. Leona,19-04-2011

Ron zei

Hallo, na veel spelen en sparen dacht ik laat ik eens opletten wanneer wel weer kadobonnen beschikbaar komen. Ik snel 3 van € 2,00 van BOL.com aangevraagd. Ik ontving drie codes, daarvan zijn er echter 2 al gebruikt. Tot nu toe geen reactie gekregen op mijn vraag via het formulier op de website. Lijkt erop dat naast prullaria af en toe een bon wordt gegeven en je verder wordt genept. Mocht ik toch nog bericht krijgen dan laat ik het hier weten.