4.1.10

SEM zoals het (niet) moet

Bekijk even bovenstaande screenshot van deze site.
Ik kwam per toeval op de site terecht bij het googelen naar de term "SEO". Niet dat ik het zelf beter kan, maar op die site worden toch wel pijnlijke fouten gemaakt inzake Search Engine Marketing (SEM). Als u klikt op de afbeelding wordt hij uitvergroot.

Fout 1)
Op een professionele site Adsense aanbieden vind ik persoonlijk niet kunnen. Dat komt weinig professioneel over. Wat nu niet het geval is op de foto maar wel op de site (de advertenties van Google Adsense staan niet volledig op de afbeelding) is dat er concurrerende adverteerders op zijn site verschijnen via die advertenties. Zo zal je op zijn pagina een advertentieblok zien van bSeen, een internetmarketingbedrijf dat een dergelijke service aanbiedt.

Fout 2)
Deze fout heb ik aangeduid in groen. Op de site zelf vindt u Adsense-advertenties, en een van die advertenties maakt reclame voor die site in kwestie (zie groene cirkel). Hij maakt dus op z'n eigen site reclame voor z'n eigen site! Als mensen op die advertentie klikken moet hij bovendien betalen aan Google. Niet zo slim dus!

Geen opmerkingen: